Čovićev portal objavio da su Željini Manijaci prijetili Christianu Schmidtu. Oni parolu digli preminulom navijaču

Čovićev medij dnevno.ba brutalno je slagalo javnost napisavši tekst kako su Željini Manijaci na jučerašnjoj utakmici sa Zrinjskim iz Mostara prijetili Christianu Schmidtu.

Kako su napisali, Zrinjski je odnio tri boda s Grbavice, ali sjenu na utakmicu su bacili domaći navijači svojim “nacionalističkim ispadima”.

Dalje u tekstu navode kako su Manijaci skandirali “Željko Komšić vaš je predsjednik”, ali i da su “jezivom” porukom prijetili Visokom predstavniku BiH Christianu Schmidtu.

(VIDEO) U Sarajevu provocirali navijače Zrinjskog: “Željko Komšić vaš je predsjednik!”

Ovo prvo je istina, ovo drugo brutalna laž.

Naime, Željini navijači su istakli parolu “Rahmet ti duši Šmitu 1961-2022.”. Parola se odnosi na nedavno preminulog navijača FK Željezničar Senada Handžića Šmita.

Da su Čovićevi mediji samo u Google ukucali godinu rođena Christiana Schmidta, jasno bi vidjeli da je rođen 1957. godine, te da nema veze sa parolom koju su digli navijači.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79