Čovićev zet Primorac uništio BHANSA, sada daje 60.000 KM za krizno komuniciranje!

Davorin Primorac, zet Dragana Čovića, inače direktor BHANSA-e, poznat po gala večerama od 300.000 KM, plaćenih iz budžetskog novca oličenje je HDZ-ovih kadrova i njihovog načina upravljanja institucijama BiH.

Kada je ovu Agenciju zaduženu za kontrolu bh. neba doveo na ivicu održivosti raspisao je javni poziv za krizno komuniciranje. Ne treba ni sumnjati da će ovu nabavku dobiti neka organizacija bliska HDZ-u, a teška je 60.000 KM.

Direktor BHANSA-e Davorin Primorac od početka godine za medije bliske HDZ-u kuka je kako su “gubici s kojima se susreću avio prijevoznici, pružatelji usluga u zračnoj plovidbi i aerodromi bez presedana u dosadašnjoj historiji”. Ostvario je i kreditna zaduženja, traženje pomoći od državnih institucija i smanjenje rashoda za 23 miliona maraka.

No, kako je štedio Davorin Primorac, pisali su mnogi, tako je Žurnal zabilježio da je Primorac raspisao tender za nabavku hotelskog smještaja za potrebe Agencije vrijedan 425 hiljada KM.

Osim toga, štedljivi direktor Primorac odlučio je da “opremi i dekoriše” svoj ured. Direktnim sporazumom direktor BHANSA-e od Društva hrvatskih likovnih umjetnika kupio je umjetničke slike vrijedne 7.020 maraka.

U isto vrijeme odlučio je da je neophodno da BHANSA u ovako “teškoj situaciji” ima opremljenu salu za rekreaciju.

Tako je za nabavku fitness opreme za salu za rekreaciju izdvojeno 19,5 hiljada maraka bez PDV-a. Kupovao je i mobilne uređaje za oko 6.000 KM. Samo stalak za novine plaćen je 200 KM. Za usluge medija od početka godine izdvojeno je više od osam hiljada maraka.

Polovinom maja BHANSA nabavila je i sistema za distribuciju i prikaz tačnog vremena u sjedištima u Sarajevu, Mostaru i Tuzli. Samo jedna ponuda bila je prihvatljiva za direktora Primorca. Posao vrijedan 289 hiljada maraka bez PDV-a dodijeljen je firmi Katarina iz Mostara.

Vlasnik firme je Milenko Čović rođak Dragana Čovića. Ne treba da iznenađuje činjenica da je zet Dragana Čovića Davorin Primorac dodijelio posao vrijedan 289 hiljada maraka bez PDV-a Čovićevom rođaku. Firma Katarina i ranije je dobijala unosne poslove od javnih institucija na čijem čelu su kadrovi HDZ-a prenosi NAP.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79