COVID-19: Policija i portparola MUP-a KS provjerava da li je u izolaciji

Korona se uvukla u sve strukture društva pa i u sarajevsku policiju. Prema riječima zaposlenika MUP-a KS, određen broj policajaca je van stroja upravo zbog korone, no, svi se trude da se manjak policajaca ne osjeti na poslu.

Piše: D. Pavlović za Crnu-Hroniku

“Osjeti se da nema ljudi. Hodnici u zgradi Uprave policije su pusti”, priča jedan od uposlenika policije.

Jedan od oboljelih od COVID-19 je i portparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić, koji je prije sedam dana otkrio da je pozitivan na ovaj virus.

– Dobro je hvala Bogu. Ide na bolje. Danas se puno bolje osjećam – priča Hadžiabdić i dodaje;

– Imao sam temperaturu 37,3 do 37,5 stepeni Celzijusa. Sad nema više temperature, ali kašalj me slomi – kaže Hadžiabdić dodajući da do 4. novembra mora biti u izolaciji.
Od kad se zarazio, veli da nije izašao iz kuće. Iako je uposlenika Uprave MUP-a, policija je, veli, i njemu pokucala na vrata radi provjere da li poštuje izolaciju.

Komesar Nusret Selimović prije sedam-osam dana bio je u kontaktu sa Hadžiabdićem te je odmah otišao u samoizolaciju dok ne utvrdi da li je zaražen.

“Nedavno se testirao i otkriveno je da nije pozitivan. Bio je u kontaktu samnom – priča Hadžiabdić za portal Crna-Hronika

On dodaje da sarajevska policija i onako ima manjak ljudi, tako da je dodatno opterećenje ako se neki policajac razboli od korone.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79