Covid odnosi živote po BiH: Tri dana nakon majke umro je i Mensur Nuhanović

Mensur Nuhanović, profesor njemačkog jezika u živiničkoj Gimnaziji, univerzitetski asistent, mentor, kako su mnogi istakli, veliki stručnjak za njemački jezik, preminuo je od posljedica koronavirusa. Vijest o smrti potvrdio je Filozofski fakultet Tuzla, te lokalni mediji.

-S tugom javljamo da nas je napustio kolega Mensur Nuhanović. Mensur je radio kao asistent u prvim godinama rada Odsjeka za njemački jezik i književnost. Njegov iznenadni prerani odlazak je veliki gubitak za sve koji su ga poznavali. Iskreno saučešće porodici i prijateljima”, saopćeno je iz Filozofskog fakulteta Tuzla.

Od profesora Nuhanovića opraštaju se brojni prijatelji, kolege, rođaci, studenti, sugrađani i poznanici.

-Na posljednji počinak otišao je Mensur Nuhanović i ostavio veliku prazninu u dušama kolega JU Gimnazije, učenika i svih koji su ga poznavali. Neka ti je laka zemlja dragi naš Profesore, a porodici iskreno saučešće”, oprostio se od njega Šefik Gadžo.

No tu nije kraj ove tuge u kojoj je ugašen jedan mladi život, naime tri dana prije Mensura, preminula je njegova majka.

-Dženaza njegove majke, rahmetullahi alejha, bila je prije tri dana, a on je u to vrijeme bolovao, svezan za bolnički krevet. U najboljem mjesecu ramazanu, kada su džennetske kapije otvorene, Allahova odredba pozvala ga je u vječnost, sebebom opake bolesti korone, napisao je Ismet Purdić uz dirljivu poruku i omaž prijatelju.

-Bio je tih, povučen, nije se bavio politikom, niti ljudima. Radio je svoj posao profesionalno, izvanredno. Bio je profesor njemačkog jezika kojeg je poznavao ljudski savršeno; nije bilo zadatka, izazova ili problema a da se on nije dao da to riješi, da sazna, i da to s radošću prenese drugima. Znao je prenositi znanje i to je neumorno radio. Imao je ponude svugdje da radi, ne zbog veza, nego zbog stručnosti, odgovornosti i predanosti, ali on je odabrao da njegov životni krug bude Gimnazija Živinice, gdje je radio, porodična kuća i džamija, naveo je Purdić.

Emotivne riječi uputila je i kolegica preminulog Nuhanovića.

“Nikad nijedan most za sobom nije spalio. Gdje god je bio, čega god se dotakao, unaprijedio je. Često, u zlato pretvorio, ono od medalje. Uvijek i svuda rado pozivan.

Sad ga više sa nama nema, našeg kolege, Mensura Nuhanovića.

Uvaženog i cijenjenog kolege. Tako smo se oslovljavali. Ne radi naše sujete, već da si malo podignemo moral, da se podsjetimo šta smo, i da podignemo pogled sa blata u kojem se valja ovo zanimanje i drži nos iznad vode samo toliko koliko je dovoljno. Da se radi, da se ispuni svoja misija. Mensur je stvarno volio da napravi olimpijca od učenika, a to mu je i uspijevalo. Sve njegovo će nam nedostajati. Njegov život će mi i dalje, uvijek, biti inspiracija”, napisala je ona, prenosi Oslobođenje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79