(FOTO) COVID redar zamolio goste da napuste kafanu: Oni ga fizički pretukli

“Davili su me, šutirali i krvnički pretukli samo zato što sam radio svoj posao. U jednom trenutku sam se onesvijestio od bolova!”

Ovako u svojoj ispovjesti za Informer priča Veljko Žegarac (19), konobar i COVID redar iz Zrenjanina, koga su brutalno pretukla dvojica gostiju i to samo zato što su uljudno zamoljeni da napuste restoran pošto nemaju COVID propusnice.

“Radim kao konobar u restoranu u Zrenjaninu, u kome je 27. novembra jedna porodica slavila prvi rođendan djetetu. Proslava je trebalo da traje od 16 do 20 sati, jer nam je jasno napomenuto da gosti uglavnom nemaju COVID propusnice i da su se zato dogovorili da se proslava završi ranije…

Kako se kraj približavao, negdje oko pet minuta do 20 sati prišao sam im i rekao da moramo da završavamo proslavu. Nisam želio da dođe inspekcija i zatekne ih tu. Zamolili su me da muzičari odsviraju još dvije pjesme i obećali da će nakon toga otići. Pristao sam na to. Međutim, haos je nastao kada sam ih opet opomenuo i rekao im:

‘Ljudi, molim vas, morate da idete, nije do mene, takvi su propisi…’ Na fin način zamolio sam ih da napuste objekat. Tada je na mene skočio ujak djeteta koje je slavilo rođendan, ščepao me za vrat i zakucao o vrata! Zaledio sam se od straha, ali uspio sam nekako da se izvučem i trčeći pobjegao napolje – ispričao je Veljko i nastavio:

Tamo me je sačekao otac mladića koji me je dohvatio i počeo da me davi! Nekoliko trenutaka kasnije pridružio mu se i sin i odmah krenuo da me šutira iz sve snage. Cijelo tijelo me je boljelo. Ne znam kako, ali valjda od straha i tog bola, pao sam u nesvjest. Ne znam koliko dugo sam tako nepomično ležao na zemlji, možda dva ili tri minuta. Sjećam se da sam, kada sam otvorio oči i osvjestio se, i dalje osjećao jake udarce svuda po tijelu. I dalje su me krvnički šutirali! Ko zna šta bi bilo da nisu došli drugi ljudi, koji su nekako uspjeli da me odbrane od nasilnika. Ništa nisam kriv, majke mi, samo sam radio svoj posao!”, završava svoju priču pretučeni mladić.

O Veljku već pet dana danonoćno brinu ljekari u zrenjaninskoj bolnici. On ne krije strah koji i dalje osjeća.

“Najteže mi je bilo kada su mi zaprijetili da će uzeti pištolj i pobiti mi cijelu porodicu ako samo pisnem i prijavim nekome šta su mi uradili. Imam malog brata i sestru, samo sam o njima mislio… Najviše me bio strah za njih”, ispričao je on.

Veljkova majka Ivana Pavlović, pretrnula je od straha kada je na vratima porodičnog doma ugledala sina koji je jedva stajao na nogama, sav krvav i u modricama.

“Preblijedila sam čim sam otvorila vrata i ugledala ga krvavog. Odmah sam pozvala policiju, a Veljka sam odvezla u Urgentni centar. Moj sin ni kriv ni dužan već pet dana leži u bolnici, mi i dalje ne znamo kada će ga pustiti kući…. Sav je isprebijan, a nikome ništa nije skrivio, samo je uradio ono što se od njega traži na poslu. Šutirali su ga i u glavu i u grudi, svuda po tijelu. Jadno dijete se onesvestilo od bolova!”, govori ona.

Brzom reakcijom zrenjaninske policije, nasilnici Ž. S. i M. S. pronađeni su i lišeni slobode.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79