Čovjek iz BiH koji je pješke išao na Hadždž objavio knjigu o ljudima ali i Božijim znakovima

Nedavno je iz štampe izašla knjiga hadžije Senada Hadžića iz Banovića u kojoj opisuje svoje put u Mekku, gdje je otišao pješice. U knjizi Hadžić opisuje sve gradove i ljude sa kojima se susreo tokom jednogodišnjeg putovanja iz Banovića do Saudijske Arabije.

“Hadždž pješke-put svjetlosti“ zanimljivo je štivo koje je sa bezbroj ceduljica pisanih svakodnevno tokom pješačenja, Senad Hadžić pretočio u knjigu. Put duži od pet hiljada kilometara i nešto kraći od godinu dana zaslužuje da bude zapisan.

– Ubacio sam države koje sam pregazio, ljude koje sam sretao da ostane do sudnjeg dana, jer hadž je do sudnjeg dana. Termin, obred, misija. Ubacio sam gradove, države i ono najvažnije po meni, Božije znakove, kaže nam Hadžić.

Knjiga je ilustrovana fotografijama gradova, ljudi, zapisa. U ovoj nadasve izazovnoj i do sada nezapamćenoj misiji Hadžić je upoznao hiljade ljudi, jednog čovjeka izdvaja po zaslugama i pruženoj pomoći.

– Neću pomenuti brata rođenog, sestru ni amidžu iz Švicarske, a bili su tu. To je gospodin Muzafer Ciler biznismen iz Burse koji me je dva dana tražio automobilom po nagovoru šejka iz Tuske da me nađe i poslije dva dana me našao u Instanbulu, poljubio me je, ja sam zaplakao. On je čovjek koji ima kompanije u 90 zemalja svijeta, prisjeća se Hadžić.

Hadžija Senad nije imao pomoći nadležnih da izda knjigu, zbog toga se na nju čekalo osam godina.

Kako je knjiga nastala i gdje Senad planira još otići pogledajte u videu.

(VIDEO) Sjećate se čovjeka koji je pješke išao na Hadždž: Kako hadžija Senad danas živi?

Kako je knjiga nastala i gdje Senad planira još otići pogledajte u videu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79