Čovjek koji je optužen za rušenje Aladža džamije novinaru Avaza rekao “Goni se u pi*** materinu”!

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Marka Kovača, koja ga tereti za zločine počinjene nad žrtvama bošnjačke i hrvatske nacionalnosti na području Foče.

Kovač se tereti da je 1992. i 1993. godine, u vrijeme širokog i sistematičnog napada vojnih, paravojnih i policijskih snaga Republike Srpske, usmjerenog protiv bošnjačkog i hrvatskog stanovništva općine Foča, obavljajući dužnost komandanta Taktičke grupe Foča u okviru Vojske Republike Srpske, učestvovao u progonu i zločinima nad civilnim stanovništvom.

Marko Kovač optužen za zločin protiv čovječnosti u Foči: Poslušajte audiosnimak u kojem priznaje krivicu za rušenje Aladže

Večeras se Kovač javio na poziv novinara “Avaza” i upitan da prokomentira optužnicu protiv njega, prvo je rekao da to nije taj Kovač, a onda je počeo psovati:

– Ma, goni se u pi*** materinu!

Poslušajte razgovor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79