Čovjek koji je silovao Danijelu Štajnfeld je dobro poznat u filmskim krugovima, on je srbijanski Vajnstin

Danijela Štajnfeld prva je glumica u Srbiji koja je otkrila da ju je silovao moćnik iz srpske filmske industrije. Danijeli podrška stiže sa svih strana, najprije od njenih kolega koji su se odmah oglasili i istakli da su uz nju, ali je i zamolili da jasno i glasno kaže ime napasnika kako bi bio kažnjen za to što je učinio, a u filmskim krugovima se najčešće kao zlostavljač pominje jedan poznati filmski producent.

Danijeli se ova užasna situacija dogodila na početku karijere. Lepa Mariola iz filma “Ivkova slava” se juče oglasila na Instagramu i zahvalila svima na podršci, ali nije otkrila ime silovatelja.

– Povjeravala sam se laptopu… Radila sam male video zapise, na koje sam čak i zaboravila, danima sam bila u šoku. Onda, kad smo u montaži smislili da vidimo ima li nešto arhivsko, pronašli smo to na hard drajvu koji se skroz raspao. Ti materijali su sad dragocijeni testament, kako žrtva podnosi i kako se nosi sa tim u danima posle zločina – kazala je Štajnfeld.

Harvi Vajnstin, sa kojim upoređuju producenta koji je silovao Danijelu, marketinški genije, čovjek sa istančanim njuhom za dobre filmove i tvorcem “Miramaxa” je godinama zlostavljao mlade i nove glumice, a sve je bilo zataškano zbog njegove moći.

Ova tema potresla je Srbiju te je poznati producent Maksa Ćatović prokomentarisao cijelu situaciju.

– Grozno je da neko koristi svoju poziciju u poslu da bi došao do žene. To je za muškarca najgora moguća osobina. Nažalost Vajnstina (producent koji je zlostavljao mnoge poznate dame) ima i kod nas, a ne samo u Americi. A te priče kruže za još nekoliko kolega. Oni uslovljavaju angažovanje glumica ili ženskih članova ekipe intimnim odnosima. Podržavam mladu glumicu i nadam se da će smoći snage da javno kaže ime, nema razloga da ga štiti – rekao je Ćatović.

I Eva Ras kaže da joj je žao što se Danijeli sve to desilo.

– Mislim da to nije svojstveno našem svijetu, već svakoj profesiji. Muškarci napadaju žene, neke uspiju da se odbrane, a neke ne. Žao mi je što se Danijeli to dogodilo, vjerujem da ni to nije htjela da objelodani već se desilo spontano. Niko ne želi da bude u centru pažnje na taj način. Na njenoj sam strani i voljela bih da joj se dešavaju lijepe stvari – kazala je Ras.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79