Čovjek otvorio teretanu unatoč zabranama, dobio 4.000 eura kazne i prijete mu i dvije godine zatvora

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Državni inspektorat javlja kako će vlasniku teretane Andriji Klariću teretana biti zapečaćena.

Podsjetimo, Andrija Klarić jučer je priveden nakon što je u Zagrebu otvorio teretanu unatoč protuepidemijskim mjerama.

“Državni inspektorat je nakon obavljenog inspekcijskog nadzora i utvrđenih činjenica donio usmeno rješenje obustave rada subjekta do opoziva Odluke Stožera civilne zaštite o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprečavanja prijenosa bolesti covid-19 putem okupljanja”, objavljeno je iz Inspektorata.

Inspektori Civilne zaštite, također, vlasniku teretane su odredili dvije kazne. Jednu za pravnu osobu od 10 tisuća kuna, i drugu za odgovornu osobu u pravnoj osobi od 20 tisuća kuna, ukupno oko 4.000 eura, javlja N1.

Prijete mu i dvije godine zatvora

Policija je jučer objavila da će ga prijaviti za kazneno djelo širenja i prenošenja zarazne bolesti.

Stavak 1. članka 180 Kaznenog zakona, koji definira kaznu za djelo za koje policija sumnjiči Klarića, kaže da Klariću prijete do dvije godine zatvora.

“Tko ne postupi po propisima ili naredbama kojima nadležno državno tijelo naređuje preglede, dezinfekciju, dezinsekciju, deratizaciju, odvajanje bolesnika ili drugu mjeru za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti među ljudima, odnosno za sprječavanje i suzbijanje zarazne bolesti od kojih mogu oboljeti i ljudi, pa zbog toga dođe do opasnosti od širenja zarazne bolesti među ljudima ili prenošenja zarazne bolesti sa životinja na ljude, kaznit će se kaznom zatvora do dvije godine”, stoji u stavku zakona na koji se poziva policija u priopćenju.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79