Čovjek umro čekajući u koloni: Ko će snositi odgovornost zbog saobraćajnog kolapsa kod Jablanice?

Kako se podsjeća u saopćenju iz Federalne uprave za inspekcijske poslove podsjeća, federalni saobraćajni inspektori još u 2017. godini utvrdili da privredni subjekt iz Jablanice koji se bavi održavanjem cesta nije ispunjavao šest uvjeta za sticanje licence za taj posao

 

Federalna uprava za inspekcijske poslove od jutros radi na utvrđivanju razloga saobraćajnog kolapsa na magistralnoj cesti M-17, u mjestu Donja Jablanica.

 

Federalni saobraćajni inspektori su prisustvovali sastanku nadležnih institucija u Direkciji za ceste Federacije BiH, a dodatne informacije će javnosti biti poznate po okončanju inspekcijskih aktivnosti i utvrđivanja činjeničnog stanja i odgovornosti za saobraćajni kolaps.

Kako se podsjeća u saopćenju iz Federalne uprave za inspekcijske poslove podsjeća, federalni saobraćajni inspektori još u 2017. godini utvrdili da privredni subjekt iz Jablanice koji se bavi održavanjem cesta nije ispunjavao šest uvjeta za sticanje licence za taj posao.

 

Inspektori su nadzor vršili u smislu provjere uvjeta za posjedovanje Licence A+ od privrednog subjekta koji ima javno ovlaštenje za održavanje cesta i autoputeva, po Pravilniku o licenciranju izvođača radova redovnog održavanja cesta.

Ovaj privredni subjekt, između ostaloga, nije posjedovao adekvatne ljudske i mehaničke resurse za obavljanje poslova održavanja puteva, o čemu je 23. oktobra 2017. godine informirano i Federalno ministarstvo prometa i komunikacija, saopćeno je danas.

 

(FENA/dg)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79