Crna Gora donosi protokol o mjerma tokom ljetovanja

Vlada Crne Gore donijeće uskoro detaljan protokol kojim će biti definisane epidemiološke mjere za hotelijere, ugostitelje i turiste tokom predstojeće ljetne sezone, a o njima će svi biti obaviješteni putem medija, izjavila je direktorka Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Ana Tripković-Marković.

Ona je istakla da će tim protokolom, između ostalog, biti definisano šta se dešava u slučaju ako se gost zarazi virusom korona, kome se javlja i ko snosi troškove liječenja.

“Na taj način obezbijedićemo sigurnost i bezbjednost svakog gosta, a bezbjednost i epidemiološka situacija su nam na prvom mjestu i na tome ćemo intenzivno raditi u narednih nekoliko nedjelja”, rekla je Tripković-Marković u Baru novinarima iz Srbije.

Pored toga, ona navodi da je Crna Gora od Svjetskog savjeta za turizam dobila na korišćenje oznaku “sejf travel”, zato što, kako kaže, ispunjava određene epidemiološke standarde.

Dodala je i da je trenutno u procesu komisijski pregled svakog hotela, restorana i turističke organizacije u Crnoj Gori u kojoj mjeri svako od njih poštuje te standarde.

“Ukoliko su ti standardi zadovoljavajući, oni će dobiti oznaku sejf travel, a i periodično ćemo kontrolisati da li se standardi poštuju”, objasnila je Tripković-Marković.

Izrazila je nadu da će u Crnoj Gori uskoro biti završena i kampanja vakcinacije i zahvalila Srbiji što je dio građana Crne Gore vakcinisan dozama koje je donirala.

“Što se tiče bezbjednosne situacije, mislim da ćemo biti baš u dobroj poziciji”, zaključila je Tripković-Marković.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79