Crna Gora od igara na sreću prihodovala 15 miliona eura

Državni budžet Crne Gore od koncesija za igre na sreću u 2018. je prihodovao 15 miliona eura, što je za tri i po miliona više nego godinu ranije, pišu “Vijesti”.

Ovaj iznos je za 4,2 miliona eura veći nego u 2016. godini. Razlozi za ovaj rast su naplata dva miliona eura naknade za produženje koncesije kasinu “Maestral”, ali i povećanje prihoda od kladionica sa 6,1 na 8,3 miliona eura.

Broj kladionica za dvije godine povećan je sa 540 na 665, a terminala za klađenje smanjen sa 287 na 203. Ovi podaci ne bi bili razlog za povećanje plaćenih koncesija za 30 posto, tako da jedino obrazloženje za rast ostaje uvođenje online nadzora nad priređivačima koji je zaživio tokom 2017. godine, nakon 13 godina kašnjenja.

Prije toga sami priređivači su prijavljivali iznose uplata i isplata po kladioničarskim mjestima na što se računala varijabilna koncesija, a sada Uprava za igre na sreću preko online nadzora ima direktan uvid u sve transakcije i koncesiju naplaćuje na stvarnim iznosima. U izvještaju dostavljenom “Vijestima” nema podataka o plaćenim varijabilnim naknadama, pa se ti iznosi ne mogu uporediti s prethodnim godinama.

Uvođenje online nadzora pokrenuto je 2015. godine, a pripremni proces je okončan 2016. Ovo je bio prvi korak ka uvođenju reda u ovu oblast, što je već rezultiralo značajno većim državnim prihodima.

Prema dokumentima koje su “Vijesti” dobile iz Uprave za igre na sreću, najviše novca u državni budžet uplatio je lanac kladionica “Volcano – Vezuv” 3,4 miliona eura, što je 50 hiljada više nego godinu ranije, a 900 hiljada više nego 2016. godine. Ova kompanija sada ima 179 kladionica, 150 terminala i internet sajt za klađenje. Prije dvije godine imala je 113 kladionica i 244 terminala.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments