Crna Gora uvela rigorozne mjere: Policijski sat od 21 do pet ujutru

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) će ograničiti kretanje u cijeloj Crnoj Gori od 21 sat do pet sati ujutru, a predviđena je i zabrana međugradskog saobraćaja vikendom.

Prema saznanjima Vijesti, koja su kasnije potvrđena na pres konferenciji NKT-a, biće skraćeno i radno vrijeme trgovinama i ugostiteljskim objektima i to do 20 časova, a biće zabranjena sva okupljanja kao i posjete domaćinstvima.

Nošenje maski biće obavezno i u ugostiteljskim objektima, a kao posebna dodatna mjera za ugostitelje biće i postavljanje pleksiglasa između stolova u unutrašnjosti objekata.

Planirano je i imenovanje odgovornog lica u svakom objektu za poštovanje mjera.

Sve mjere su:

Zabrana kretanja od 21 do pet ujutru uz predefinisane izuzetke – obavljanje posla i privrednih aktivnosti, zdravstvene potrebe i humanitarni razlozi.

Najviše četiri osobe se mogu kretati zajedno na otvorenom prostoru

Zabrana teritorija kretanja van opština od petka u ponoć do nedjelje u ponoć izuzev za obavljanje posla i privredne aktivnosti, zdravstvene potrebe i humanitarni razlozi.
Inače, laboratorije Instituta za javno zdravlje, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom korona virusa uradile su analizu 1.751 uzorka, među kojima je registrovan 601 pozitivan slučaj.

Riječ je o slučajevima infekcije iz sljedećih opština Podgorica 339, Nikšić 82, Herceg Novi 27, Bar 25, Bijelo Polje 22, Budva 15, Cetinje 15, Ulcinj 14, Pljevlja 12, Kotor 11, Berane i Mojkovac po devet, Tivat pet, Kolašin i Plav po četiri, Danilovgrad tri, Petnjica dva i Rožaje, Andrijevica i Žabljak po jedan oboljeli.

Od jučerašnjeg presjeka Institutu je prijavljeno 13 smrtnih ishoda povezanih sa kovidom 19, i to četiri pacijenta iz Podgorice, tri iz Bara, Bijelog Polja dva, te iz Ulcinja, Cetinja, Plava i Tivta po jedan, od kojih je najstariji imao 91 godinu, a najmlađi 43 godine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79