Crna Gora vratila policijski sat!

Direktor IJZ Igor Galić saopćio je na konferenciji za medije, koja je organizovana povodom situacije u vezi sa koronavirusom, da je u Crnoj Gori prisutan trend povećanja inficiranih.

– To nije trend kojim smo zadovoljni, jer kao što znate mi epidemiolozi nismo mirni dok god ima jednog inficiranog. Prosječan broj novooboljelih na nedjeljnom nivou u proteklih 6 nedjelja također je prikazan uzlaznom linijom”, kazao je on.

Broj preminulih se na nedjeljnom nivou kretao se od 20 do 37 na sedmičnom nivou, dodao je on.

Nove mjere za teritoriju Crne Gore

Nove mjere su podijeljene u dva segmenta, prve koje se odnose na cijelu Crnu Goru, i druge koje se odnose za Budvu i Tivat.

Za cijelu Crnu Goru:

– zabrana izlaska od 21 uvečer do 5 ujutru,

– zabrana putničkog međugradskog saobraćaja od petka od 21 do ponedjeljka u 5 ujutru,

– Privredna društva i preduzetnici koji obavljaju neesencijalne usluge, radit će do 18 sati (kafići restorani, prodavnice…) a privredna društva koje obavljaju esencijalne usluge radiće kao i do sada do 20 sati,

– zabrana ekskurzija.
Posebne mjere za Budvu i Tivat

– Zabranjeni su javni skupovi na otvorenom i zatvorenom

– zabrana rada restorana, kafana ugostiteljskih objekata,

– zabranjuje se rad tržnih centara, kozmetičkih salona, frizerskih salona i sl,

– zabranjuje se rad obrazovnih ustanova (organizuje se online nastava)

– zabranjuju se sve sportske manifestacije (ne odnose se na treninge profesionalnih sportista koji se redovno podvrgavaju testiranju)

Galić je kazao da je odlučeno da se u Tivtu i Budvi uvedu nove mjere jer je došlo do porasta novooboljelih u posljednje dvije sedmice.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79