Crnadak: Bisera Turković je izbor SNSD-a i danas ima njihovu podršku

Bivši ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak (PDP) rekao je da za posljednja dešavanja na međunarodnoj sceni nije kriva šefica bh. diplomatije Bisera Turković nego SNSD.

“Mora se jasno i glasno reći da je gospođa Turković izbor SNSD-a, da su oni glasali za to da ona obavlja posao ministrice vanjskih poslova i da ona i danas ima podršku SNSD-a”, rekao je Igor Crnadak, potpredsjednik PDP-a.

Dodik: Turković je prevazišla Biseru koja je donosila hurme dok su građani BiH iz Srbije dobivali vakcine

Crnadak kaže da je SNSD-ovo Vijeće ministara prvog radnog dana smijenilo jedinog pomoćnika ministra u MVP-u iz reda srpskog naroda i postavilo Bošnjaka na njegovo mjesto, čime je počelo potpuno prepuštanje vanjske politike Stranci demokratske akcije.

“Dok je PDP predstavljao Republiku Srpsku u Predsjednistvu BiH i Ministarstvu vanjskih poslova ovakve stvari se nisu dešavale i Republika Srpska nije bila u podređenom položaju kao što je sada slučaj. Nije mogla proći Izetbegovićeva revizija tužbe protiv Srbije, niti je ambasadorica Čolaković mogla govoriti šta hoće na Vijeću sigurnosti, ali zato morate biti čvrsti i morate imati stav, a ne samo kukati, kao što to radi SNSD”, kaže Crnadak.

(VIDEO) Pogledajte diplomatski duel Turković i ruskog ambasadora u New Yorku

On je dodao da je krajnje vrijeme da se predstavnici Republike Srpske uozbilje i počnu raditi u oblasti vanjske politike, umjesto što svaki dan zapomažu i tužakaju se.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79