Crnadak: Posmatračima zabranjen rad na 68 biračkih mjesta, najbolje zaustaviti izbore

U saopštenju iz PDP-a se navodi da će ova stranka za svako od ovih biračkih mjesta uputiti prigovor Gradskoj izbornoj komisiji Doboja i Centralnoj izbornoj komisiji BiH

U Doboju je u toku do sada nezabilježeno kršenje Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, gdje se posmatračima PDP-a i drugih opozicionih partija i lista zabranjuje ulazak na biračka mjesta, saopštio je danas šef Glavnog izbornog štaba PDP-a Igor Crnadak, javlja Anadolu Agency (AA).

“Pod lupom”: Posmatračima nije bio omogućen pristup zbog samovolje biračkog odbora

“Posmatračima PDP-a zabranjeno je da vrše svoju funkciju na ukupno 68 biračkih mjesta, čime je izborni proces nepopravljivo kontaminiran, jer je priprema biračkog mjesta i glasačkih listića obavljena bez nadzora opozicionih posmatrača”, dodaje Crnadak.

U saopštenju iz PDP-a se navodi da će ova stranka za svako od ovih biračkih mjesta uputiti prigovor Gradskoj izbornoj komisiji Doboja i Centralnoj izbornoj komisiji BiH.

“Najbolje rješenje je da CIK BiH zaustavi izborni proces u Doboju i poništi sve današnje aktivnosti, te zakaže održavanje izbora u Doboju u drugom terminu”, smatra Crnadak.

U glasačku kutiju pokušali su da ubace 150 listića

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79