Crnadak: Troši se mnogo više novca nego što se prikazuje u zvaničnim izvještajima

Crnadak: Troši se mnogo više novca nego što se prikazuje u zvaničnim izvještajima


Igor Crnadak, šef Kluba poslanika PDP-a u NSRS, gostovao je u emisiji “Dan uživo” na N1 gdje je komentarisao aktuelna politička dešavanja, uključujući imenovanje direktora SIPA-e, trošenje novca u izbornoj kampanji, te ulogu Milorada Dodika u toj kampanji.

Slobodan Radinković nije dobio podršku na današnjem kolegiju Vijeća ministara za imenovanje za direktora SIPA-e. Protiv uvrštavanja ove tačke na dnevni red glasali su predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto i ministar odbrane BiH Zukan Helez. Komentarišući situaciju, Crnadak je istakao da su sve političke strukture iz Federacije BiH bile protiv ovog prijedloga, kojeg je podržao Nenad Nešić.

“Čini mi se da je ova koalicija, koja je od početka bila raštimana, sada ušla u fazu u kojoj će imenovanja, zapošljavanja i tenderi biti sve teži. Ovo je samo naznaka da ćemo svjedočiti sve lošijim odnosima u koaliciji jer se suočavaju s potpunim neuspjehom svoje većine,” kazao je Crnadak.

Dodao je da smo u više situacija vidjeli kako su pojedini članovi vlasti povezani s kriminalnim strukturama, navodeći primjer Željke Cvijanović koja, prema tvrdnjama Tužilaštva BiH, nije objasnila zašto je člana međunarodnog kartela predložila za važno diplomatsko mjesto.

Govoreći o trošenju novca u izbornoj kampanji, Crnadak je rekao da je opštepoznato da se troši mnogo više novca nego što se prikazuje u zvaničnim izvještajima. Posebno je ukazao na zabrinjavajuće finansijsko stanje u Republici Srpskoj.

“Finansijska situacija u RS je najgora do sada. Korupcija i izolacija su nas doveli do ove tačke. Ljudi još uvijek ne shvataju da novac koji vlast krade pripada njima. Ako bi se korupcija smanjila, taj novac bi mogao biti preusmjeren na povećanje plata i penzija,” objasnio je Crnadak.

Crnadak je posebno komentarisao ulogu predsjednika RS Milorada Dodika, koji, iako nije kandidat, dominira u kampanji SNSD-a. On smatra da bi SNSD, bez Dodika na čelu, doživio potpuni raspad.

“Dodik je SNSD. Kada ga više ne bude na čelu stranke, doći će do rasula, i niko ne zna kako će to završiti. Zato on preuzima ulogu rješavanja svih problema – od zdravstvenih do socijalnih,” zaključio je Crnadak.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija