Crnadak: Vlast predvođena SNSD-on uvela je RS u brojne konflikte

Crnadak: Vlast predvođena SNSD-on uvela je RS u brojne konflikte


Potpredsjednik PDP-a i nekadašnji ministar vanjskih poslova BiH, Igor Crnadak, održao je predavanje predstavnicima Vijeća mladih PDP-a iz više opština na temu međunarodnih odnosa.

“RS treba više prijatelja u svijetu i nema nikakve potrebe da bude u sukobu sa Njemačkom, Evropskom unijom, SAD-om i drugim zapadnim silama, posebno zbog činjenice da su sve institucije Republike Srpske donijele odluke da je naše opredjeljenje zapadno i da RS želi da bude dio evropske porodice – rekao je Crnadak.

On je rekao da kroz diplomatske aktivnosti i međunarodno djelovanje RS treba da gradi mostove, “da spaja naš narod sa svijetom, a ne da se izmišljaju neprijatelji i stvara negativan imidž RS-a u svijetu”.

“RS treba da pozdravi to što diplomatije najmoćnijih zemalja poštuju Dejton i što danas kao glavni prioritet ističu borbu protiv korupcije, jer je to najveći problem u Republici Srpskoj i BiH – rekao je Crnadak.

Crnadak je dodao da je vlast predvođena SNSD-om uvela je Republiku Srpsku u brojne konflikte, uvrijedila je i omalovažavala mnoge zemlje i pojedince, “a mi od toga nemamo baš nikakvu korist”.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija