Crnogorci nastavljaju žestoko: Hapšenja jer su nenamjenski trošili državni kredit

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore je krenulo u akciju hapšenja osoba za koje se vjeruje da su zloupotrijebili službeni položaj i nesavjesno trošili novac od kredita iz Abu Dhabi fonda.

Među uhapšenima je trenutno donedavni predsjednik Investiciono razvojnog fonda Zoran Vukičević i još tri osobe, a najavljeno je da se tokom dana i u petak očekuje hapšenje još najmanje pet osoba.

Sumnjiče se da su nenamjenski raspodijelili ili trošili novac koji je 2015. i 2016. godine uplaćen u prvoj tranši kreditne linije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Zbog činjenja štete budžet u iznosu od nekoliko desetina miliona eura, u nalogu za hapšenje je i bivši ministar poljoprivrede Petar Ivanović koji se sada savjetnik za ekonomska pitanja predsjednika Mila Đukanovića.

Ivanović se sunjiči za koruptivno djelo zloupotreba službenog položaja, ali da bi bio priveden tužilaštvo prvo mora zatražiti ukidanje imuniteta od Administrativniog odbora Skupštine Crne Gore s obzirom na to da je Ivanović i zastupnik DPS-a u novom skupštinskom sazivu.

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović zatražio je ranije da se ukidanje imuniteta Ivanoviću završi u što kraćem roku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79