Crnolistaš Čavara o američkim sankcijama: Onemogućeno mi je jedno od osnovnih ljudskih prava, a to je da budem plaćen za svoj rad

Visoki predstavnik Christian Schmidt nametanjem izmjena Izbornog zakona izazvao je konfuziju što će se sigurno odraziti i na dalji rad partnera u vlasti na nivou BiH, rekao je zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Marinko Čavara (HDZ BiH).

Čavara je istakao da je donošenje zakona posao i nadležnost parlamentaraca iako “neko misli da ima pravo da radi šta hoće u BiH.”

“Mi smo krhko područje političkih odnosa uz uticaje onih koji su tu u BiH, a smatraju da imaju sva prava ovog svijeta, bez odgovornosti”, rekao je Čavara.

Odgovarajući na tvrdnje da “HDZ ide po mišljenje u Hrvatsku, Čavara je istakao da oni koji to govore treba prvo da kažu gdje oni idu po mišljenje.”

“Mislim da je pozitivno razgovarati sa svima koji žele dobro BiH, a ne stalno optuživati kao da neko napada BiH”, rekao je Čavara.

Govoreći o blokadi računa kojom mu je onemogućeno da prima plaću, Čavara je rekao da je od Vijeću ministara i nadležnih ministarstava tražio da riješe problem, jer mu je onemogućeno jedno od osnovnih ljudskih prava, a to je da bude plaćen za svoj rad.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79