Crvena zvezda kažnjena sa 30.000 eura zbog vrijeđanja Ibrahimovića u Beogradu

Crvena zvezda kažnjena je s dvije utakmice igranja pred praznim tribinama u takmičenjima UEFA-e i s 30.000 eura jer je Zlatan Ibrahimović na Marakani vrijeđan na vjerskoj i nacionalnoj osnovi.

Prvak Srbije će sljedeći evropski meč igrati bez navijača, pod uvjetom da im do tada uopće bude omogućen povratak na tribine, a kazna za drugi meč je uvjetna i aktivirat će se u slučaju sličnog prekršaja. Uvjetna kazna vrijedi godinu dana.

Na utakmici Evropske lige između Crvene zvezde i Milana, Ibrahimović je vrijeđan iz lože. To će Crvenu zvezdu koštati 25.000 eura, a pet hiljada eura iznosi kazna zbog kršenja mjera propisanih COVID-protokolom.

(VIDEO) Izvrijeđali Zlatana Ibrahimovića u Beogradu: “Balijo smrdljivi”

“Sjedi dolje, Zlatane! Pičko jedna, balijo jedan smrdljivi. Jebem li te u usta da te jebem!” urlao je jedan navijač na snimci koja se proširila društvenim mrežama.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79