Ćudić: Šokirana sam jer neke moje kolege djeluju u korist duhanske industrije

Zastupnica Naše stranke (NS) u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Sabina Ćudić komentarisala je putem Facebooka činjenicu da su pojedini zastupnici podržali nacrt zakona o potpunoj zabrani pušenja u restoranima i svim zatvorenim objektima u FBiH.

Novi nacrt zakona predstavljen je prije dva dana, a mišljenja su podijeljena.

Zastupnik SDP-a u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine Irfan Čengić je prokomentarisao novi zakon o potpunoj zabrani pušenja na javnim mjestima navodeći da “ne treba ići u krajnost već u kompromis i dogovor” jer su bitni i zdravlje, ali i privreda.

Na ovu temu se oglasila i Ćudić: “Šokirana sam načinom na koji su se pojedini zastupnici, kolege iz parlamenta, u potpunosti stavili na raspolaganje duhanskoj industriji (te ‘industriji vodenih lula’) i u njihovo ime djeluju, a na ogromnu štetu građana”.

Podsjetimo, povodom ovog prijedloga zakona danas je u Sarajevu održana press konferencija hotelijera i ugostitelja, koji su izrazili nezadovoljstvo nacrtom. Oni su danas tražili kreiranje novog nacrta i pronalaženje kompromisnog rješenja koje neće ugroziti prava pušača, ali i nepušača.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79