Čudo od djeteta: Ovaj dječak iz BiH uspio je ono što mnogi prije njega nisu

Desetogodišnji Armin Šabić iz Konjica je najmlađi planinar u našoj zemlji koji je stigao do najvećeg vrha u Bosni i Hercegovini.

Nakon što je već nekoliko puta osvajao krov Hercegovine, Zelenu Glavu na Prenju, postao je jedan od najmlađih planinara koji je stigao do najvećeg vrha u Bosni i Hercegovini.

Armin je sa svojim ocem Miralemom prošlog vikenda upisao još jedan osvojen vrh. Odbijao je bilo kakvu pomoć tokom uspona do krova Bosne i Hercegovine, planine Maglić od 2.386 metara nadmorske visine.

Armin je već od svoje 6. godine krenuo na put ka planinama i od tada nije prestao nizati uspjehe.

Njegova omiljena planina je Prenj čiji je česti posjetilac.

U svojim ekspedicijama po Bosni i Hercegovini podršku dobija od svog instruktora planinarstva Selvera Ajrulahija, a želju i ljubav za planinama ovaj dječak je naslijedio od svoga oca, koji je također profesionalni planinar i koji iza sebe ima nekoliko osvojenih evropskih planinskih vrhova prenosi RadioSarajevo.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79