Čudo u Petrinji: Vatrogasci četiri sata kopali i izvukli djevojku ispod ruševina

Tim Javna vatrogasna postrojba Novska izvukao je ženu koja je nakon snažnog potresa u utorak u Petrinji ostala zatrpana u uredu u gradskoj upravi. Od siline udara urušio se dio krova te zgrade u centru, kao i brojni zidovi.

Koliko su vrata ureda bila visoka, toliko je unutra bilo cigle i betona. Četiri smo sata kopali da je izvučemo. Toliko samo mogu zasad reći koliko je intervencija bila zahtjevna, rekao je Zlatko Pješ, zapovjednik JVP Novska za 24sata.hr.

Njihov tim izvukao je ženu koja je nakon snažnog potresa u utorak u Petrinji ostala zatrpana u svom uredu u gradskoj upravi. Od siline udara urušio se dio krova te zgrade u centru, kao i brojni zidovi.

Zaposlenica je ostala sama u prostoriji na drugom katu.

“Kad se počelo tresti, nekako se uspjela zaštititi uredskom foteljom i to ju je spasilo. Nanjušili su je i potražni psi, nekako smo uspjeli komunicirati s njom. Tad je počeo teži dio, kopanje, da bi je spasili”, ispričao je Pješ.

Prvo su došli do njezine glave što je bilo ključno. Tad je intervenirao i liječnik koji joj je dao kisik, piše 24sata.hr.

Bila je pri svijesti.

“Morali smo je držati budnom. Nije ništa govorila. Želimo joj puno sreće i brz oporavak”, Kaže Pješ.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79