Čudo u srednjoj Bosni: Kompanija koja izvozi u EU i SAD gradi novi pogon!

Poduzeće “Alfa Metabo” i Općina Novi Travnik potpisali su danas ugovor o prodaji parcele u Industrijsko-uslužnoj zoni Neobarje radi izgradnje novog poslovnog objekta.

Ugovore su potpisali Željko Topalović, vlasnik poduzeća “Alfa Metabo”, i načelnik općine Novi Travnik Stjepan Dujo.

Potpisnici ugovora izrazili su obostrano zadovoljstvo s obzirom na to će izgradnja novog poslovnog prostora doprinijeti povećanju broja zaposlenih na prostoru ove općine i daljnjem razvoju kako poduzeća “Alfa Metabo”, tako i zone Neobarje.

Predstavnik poduzeća “Alfa Metabo” kazao je kako su i do sada bili izvozno orijentirani prema kupcima u Evropskoj uniji, a da su se početkom ove godine poslovno povezali sa podslovnim partnerima u SAD-u, tačnije New Yorku, gdje vrše isporuku unutrašnje stolarije po standardima koje zahtijeva kupac.

Načelnik Dujo istaknuo je važnost daljnjeg ulaganja u infrastrukturu Industrijsko-uslužne zone Neobarje.

Kako bi se poboljšalo poslovno okruženje svih korisnika zone, u budžetu za 2021. godinu bit će osigurana sredstva za realizaciju dijela infrastrukturnih projekata.

Dujo je izrazio nadu da će i viši nivoi vlasti prepoznati važnost zone Neobarje te finansijski podržati ulaganja u infrastrukturne projekte koje pokreće Općina Novi Travnik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79