Čuo sam jak prasak, nije mu bilo spasa: Ispovijest kolege mladića (23) koji je poginuo na gradilištu

U nesreći koja se jučer dogodila u Kraljevu, na gradilištu nove zgrade Osnovne škole “Sveti Sava”, poginuo je radnik iz Obrenovca star 23 godine, dok je njegov tri godine mlađi kolega, također iz Obrenovca, teško povrijeđen.

Kako se pretpostavlja, nesreća se dogodila kada se na dvojicu radnika, srušio dio metalne konstrukcije za krov fiskulturne sale koji je navodno, bio naslonjen na zid, prenosi Blic.

Stariji radnik je od zadobijenih povreda na mjestu preminuo, dok je mlađi sanitetskim vozilom prevezen u Opštu bolnicu “Studenica” u Kraljevu gdje je i zbrinut.

Dijelovi konstrukcije su popadali kao domine. Jednog radnika smo nekako uspjeli da izvučemo i on je odvezen u bolnicu. Drugom kolegi, nažalost nije bilo spasa. To je sve što mogu da vam kažem, sve nas je potresla ova nesreća – kaže jedan od radnika koji je među prvima pritrčao u pomoć.

Ni ostale njegove kolege nisu bile raspoložene za razgovor.

Nisam odmah ni shvatio šta se dešava jer sam bio zaklonjen, ali sam čuo jak prasak. Nisam ove mladiće baš najbolje poznavao, ali ugasio se mlad život. Tužno – dodaje kolega.
Nova zgrada Osnovne škole “Sveti Sava” gradi se na istoj lokaciji gdje je srušena stara zgrada. Glavni izvođač radova je “Tončev gradnja”, vrijednost projekta je 391 milion dinara, a sredstva su obezbjeđena preko Kancelarije za javna ulaganja

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79