Čuvanje oduzetih vozila godišnje košta 60.000 KM

Čuvanje privremeno oduzetih vozila, koji se deponuju na poligonu u Butmiru, godišnje košta 60.000 KM. Na ovoj lokaciji trenutno imamo oko 700 vozila niže vrijednosti, kazao je za “Dnevni avaz” Mirza Hadžiabdić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Krivična djela

– Rijetko kad imamo vozila čija vrijednost prelazi 100.000 KM. Uglavnom se radi o onima niže vrijednosti koji su najčešće predmet krivičnih djela, određenih istraga, carinskih prekršaja, saobraćajnih nesreća…- kazao je Hadžiabdić.

Prema njegovim riječima, poligon u Butmiru policija čuva 365 dana kako neko ne bi otuđio dijelove i napravio kakva oštećenja.

Punjenje budžeta

-Ovakva vozila mogu se prodati putem licitacija. Uslov je da se pravosnažnim riješenjem nadležnog suda donesena takva odluka. Zarada od njihove prodaje uplaćuje se u budžet Kantona Sarajevo. Posljednja licitacija koju smo imali bila je 2016. za 13 oduzetih vozila – rekao je Hadžiabdić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79