Cvijanović ljuta na Bećirovića jer je podržao Đukanovića

Novi sukob u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine uslijedio je nakon što je Denis Bećirović uoči drugog kruga predsjedničkih izbora u Crnoj Gori poslao poruku podrške kandidatu Demokratske partije socijalista Milu Đukanoviću.

Njemu se oštro suprotstavila predsjedavajuća Predsjedništa Željka Cvijanović koja je kaže da Bećirović “ne ugrožava samo međunacionalne odnose u BiH, već i odnose sa državama u regiji”.

Bećirović je video poruci rekao da su pred Crnom Gorom sudbonosni izbori.

“Nije svejedno šta ćete odlučiti u nedjelju. Nije svejedno ni nama u Bosni i Hercegovini kakav ćete izbor napraviti. Mi našu Bosnu i Hercegovinu nikada nećemo izdati. Nemojte ni vi Crnu Goru. Nemojte izdati pretke, nemojte izdati historiju, čuvajte državu”, rekao je Bećirović, prenose crnogorske Vijesti.

Dodao je da Crna Gora i Bosna Hercegovina spadaju u red najstarijih država u jugoistočnoj Evropi i kao član Predsjedništva države Bosne i Hercegovine njegova je i ljudska i politička obaveza da podrži snage koje se bore za očuvanje nezavisne Crne Gore.

Kako DPS navodi u saopštenju, postoje oni koji su mu poručili da ne rizikuje i da ne podrži Mila Đukanovića, ali, kako je saopštio, na kalkulantske računice nikada nije pristajao.

“Ja sam čovjek koji ima stav jasan i glasan, precizan i nedvosmislen. Bezrezervno podržam ljude koji se bore za nezavisnu Crnu Goru. Predsjednik Milo Đukanović je dokazani borac za crnogorsku državu i prijatelj Bosne i Hercegovine. Nemojte dozvoliti da Crnu Goru pokore protogonisti velikodržavlja. Pokažite da multietnička i antifašistička Crna Gora je u najboljem interesu i Crne Gore i cijele regije i cijele Evrope. Čuvajte antifašističku i mutietničku Crnu Goru”, poručio je Bećirović.

Bećirović je pozvao je građane da u nedjelju svi izađu na izbore i kako je rekao spase Crnu Goru.

“U nedjelju pokažite hrabrost i čojstvo. Neka vječno živi Crna Gora. Neka vječno živi Bosna i Hercegovina. Neka vječno živi savezništvo države Bosne i Hercegovine i države Crne Gore”, zaključio je Bećirović.

Cvijanović je, s druge strane, kazala da Denis Bećirović, prilikom izražavanja podrške jednom od kandidata na izborima u Crnoj Gori, iznio niz neprimjerenih i skandaloznih poruka.

“BiH nije ugrožena ni od kakvog velikodržavlja, kako tvrdi Bećirović, već od sarajevskog unitarizma koji je decenijama glavna prepreka napretku i normalizaciji političkih prilika u BiH”, navela je Cvijanović u reakciji za medije.

Bećirovića je optužila da ne ugrožava samo međunacionalne odnose u BiH, već i odnose sa državama u regiji.

“Crnu Goru posmatramo kao susjednu zemlju sa kojom i entiteti i zajednički nivo vlasti u BiH treba da razvijaju najbolje moguće odnose, kao što je to slučaj i sa svim drugim državama u našem okruženju”, poručila je Cvijanović

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79