Cvijanović: Milorad Dodik ubjedljivo pobijedio na izborima za predsjednika RS

Predsjednica RS i potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je “kako je važno čekati konačne rezultate izbora koji će potvrditi pobjedu SNSD-a za sva četiri nivoa, dok opozicija nastoji sakriti svoj veliki neuspjeh”.

– To što PDP preko svojih medija u javnost pušta netačne podatke sa preuranjenog ponovljenog brojanja ne znači ništa, niti šta može da promijeni, ističući da će opozicija i ovaj put ostati opozicija ne zato što ih je neko, kako oni kažu, pokrao, već zato što ih narod nije izabrao – rekla je Cvijanović.

Cvijanović je navela da je cilj opozicije “da se na što više načina odgodi i sam izborni proces i prebrojavanje glasova i implementacija izbornih rezultata, jer je opoziciji jasno da su oni apsolutni gubitnici na sva četiri nivoa – Narodna skupština RS, predsjednik RS, Parlamentarna skupština BiH i član Predsjedništva BiH iz RS”.

Dodala je na su građani izabrali svoje predstavnike i da “sve ovo što radi opozicija neće ni najmanje promijeniti slijed događaja”.

– Oni su isproblematizovali jedan nivo vlasti, odnosno ovaj dio koji se odnosi na predsjednika Republike Srpske. Međutim, tu su stvari jasne i uz ove sve korekcije koje dolaze sa terena, određena odstupanja koja su minimalna u odnosu na određeni rezultat i ne mogu promijeniti taj izborni rezultat, oni traže način i alibi za ovo ponašanje i opet iznova problematizuju temu – rekla je Cvijanović.

Ona je rekla kako će “konačni rezultat potvrditi da je Milorad Dodik ubjedljivo pobijedio na izborima za predsjednika RS”.

– Kada ovim glasovima, koje ćemo preliminarno sada obraditi, dodamo glasove koji su stigli iz inostranstva, gdje je Dodik takođe u prednosti, i glasove koji su stigli iz mobilnih timova gdje je već završeno prebrojavanje u potpunosti, vidimo da on ima značajnu prednost. Tu nema nikakve dileme. Kada su u pitanju glasovi iz inostranstva, prebrojana je jedna trećina, ali su onda prekinuli brojanje dok se ne završi ovo koje su nazvali kontrolno sa redovnih biračkih mjesta, ali ni tu neće biti dileme – navela je ona.

Cvijanović očekuje da će prednost Dodika ostati na nivou 30.000 glasova više, kao što su i saopćili u izbornoj noći.

– Opozicija bi od ovoga htjela da napravi jedan veliki cirkus, ali mislim da su na kraju oni i potvrđeno gubitnici cijelih izbora, ali i ovog postizbornog perioda. Smatram da je trebalo da traže da se zakonski radi ono što je neophodno i da kroz zakonski regulisanu proceduru dođu do onoga do čega žele da dođu. Ovako su samo bacili sumnju i kada je u pitanju Centralna izborna komisija koja je ostala bez kredibiliteta, te pokazali da ne upravljaju ovim procesom – istakla je Cvijanović za RTRS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79