Cvijanović poručila: RS želi da sarađuje sa svima u regionu, tijesno naslonjena na Srbiju

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je u Banjoj Luci da je stabilna i jaka Republika Srpska prioritet, te izrazila zadovoljstvo što se to postiže cijeli niz godina, uprkos brojnim izazovima i problemima.

Čestitajući svim pravoslavnim vjernicima Vaskrs, Cvijanović je podsjetila da je jedan od tih velikih izazova pandemija koronavirusa.

– Ali, uspjeli smo da se nosimo sa svim tim problemima, kao što smo to i ranije radili – rekla je Cvijanović novinarima u Banjaluci, prije početka ponoćne liturgije u Hramu Hrista Spasitelja.

Cvijanović je istakla da vlasti u RS rade, grade i gledaju u budućnost.

– Republika Srpska je zagledana u budućnost, ona želi da sarađuje sa svima u regionu, naravno tijesno naslonjena na Srbiju. Mogli smo pokazati cijelim nizom primjera kako je dobro kada se dobro sarađuje sa Srbijom i to se manifestuje kroz različite projekte – poručila je Cvijanović.

Ona je naglasila da se građanima u RS može obećati stabilnost budžeta i apsolutno izvršavanje svih obaveza, bez bilo kakvih kašnjenja, kao što je bilo i do sada.

– Možemo obećati razvoj, a to znači ulaganje u sve što je neophodno da bolje živimo, da imamo bolju infrastrukturu, ne samo saobraćajnu i komunalnu, nego da gradimo i ono drugo što je neophodno od školskih objekata i vrtića, kao što već radimo – rekla je Cvijanović.

Prema njenim riječima, institucijama su u interesu stabilne lokalne zajednice.

– Iz tog razloga Vlada tijesno sarađuje sa svim našim lokalnim zajednicama, ali isto tako pokazuje kapacitet da pomogne privredi i svim grupacijama u društvu koji su ugroženi, kao što su bili sada ugroženi zbog pandemije – napomenula je.

Izrazila je zadovoljstvo zbog najave Vlade i početka pregovora u vezi sa povećanjem plata u javnom sektoru.

– Nakon toga ili paralelno sa tim radi se, naravno, i na povećanju plata u privatnom sektoru. To je sve što želimo da postignemo zajedno, a što znači stabilnost i boljitak za sve nas – istakla je Cvijanović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79