Cvijanović: “Srbiju nazivaju ‘crnom rupom’, a u BiH se zabranjuje ulazak profesorima”

 

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović ocijenila je da se ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Еlmedin Konaković upustio u analizu koju ne treba da radi, te da je neprihvatljivo nazivanje Srbije “crnom rupom”, dok se u isto vrijeme po BiH organizuju komemoracije teroristima i zabranjuju ulasci univerzitetskim profesorima.

“Naziva ‘crnom rupom’ Srbiju, a ne naziva BiH koja je zabranjivala intelektualcima ulazak samo zato što su rekli istinu o BiH.

Svaka bezbjednosna agencija može procijeniti kojem će pojedincu zabraniti ulazak”, rekla je Cvijanović za Srnu komentarišući navode Konakovića da je Srbija “crna rupa” jer je zabranila ulazak osobi iz BiH koja je vrijeđala Srbiju i njen narod.

Ona je naglasila da je nečuveno veličanje terorista po BiH, i da to dovoljno govori o BiH i “crnim rupama”.

“Nisam institucija koje procjenjuje takve stvari. Nadležni treba da odlučuju o takvim pitanjima. Pritom, osuđivati druge zbog zabrane, a vi radite to isto, nije u redu. Misle svi da će nabildati svoje političke mišiće kada se obruše na Republiku Srpsku i Srbiju”, istakla je Cvijanović.

Ona je navela da očigledno imaju potrebu za takvim djelovanjem jer smatraju da će im to donijeti političku korist.

“Na taj način pokazuju sebe kako su tobože jaki političari, ali mislim da je sve sasvim suprotno, i da široka javnost to apsolutno prepoznaje”, zaključila je Cvijanović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79