Cvijanović: U RS nije u planu “zaključavanje”

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da, iako je povećan broj zaraženih koronavirusom, u RS nije u planu “zaključavanje”, te da treba iskontrolisati provodivost mjera koje su na snazi.

– Naša namjera je da sada ništa ne zaključavamo, da ostane sve da funkcioniše i radi, ali da u okviru toga imamo propisane mjere kojih se moramo pridržavati – rekla je Cvijanović.

Ona je ocijenila da bi bilo pogubno još više gušiti privredu.

– Želimo da ne dođe do te situacije. Ako se desi slučajno najgori scenario, onda idete da spašavate ljude i pribjegavaćete bilo čemu – pojasnila je Cvijanović.

Cvijanović je rekla da kriza nosi sa sobom različite izazove, uključujući i političke, ali je istakla da je Vlada Republike Srpske maksimalno odgovorila, kao i cjelokupan zdravstveni sektor.

– Ono što smo mi vidjeli u razvijenim zemljama i u njihovim zdravstvenim sistemima bio je alarm koji je nas mobilisao. Živimo u zemlji koja je manje razvijena, sa nižim standardom i sa manjim mogućnostima kada je u pitanju zdravstveni sektor, ali smo odreagovali mnogo bolje nego neke druge razvijenije zemlje – rekla je Cvijanović za BHT i dodala da zdravstveni sektor nosi ogroman teret.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79