Cvijanovićka odgovorila Bećiroviću: BiH nije ugrožena ni od kakvog ‘velikodržavlja, već od sarajevskog unitarizma”

Cvijanovićka odgovorila Bećiroviću: BiH nije ugrožena ni od kakvog ‘velikodržavlja, već od sarajevskog unitarizma”


Predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da je Denis Bećirović, prilikom izražavanja podrške Mili Đukanoviću na izborima u Crnoj Gori, iznio niz neprimjerenih i skandaloznih poruka.

Bećirović Crnogorcima: Glasajte za Đukanovića, nemojte izdati svoju državu i pretke

BiH nije ugrožena ni od kakvog ‘velikodržavlja’, kako tvrdi Bećirović, već od sarajevskog unitarizma koji je decenijama glavna prepreka napretku i normalizaciji političkih prilika u BiH – istakla je Cvijanovićeva za Srnu.

Ona je naglasila da svojim neutemeljenim i neodmjerenim kvalifikacijama, Bećirović ne ugrožava samo međunacionalne odnose u BiH, već i odnose sa državama u regiji.

– Crnu Goru posmatramo kao susjednu zemlju sa kojom i entiteti i zajednički nivo vlasti u BiH treba da razvijaju najbolje moguće odnose, kao što je to slučaj i sa svim drugim državama u našem okruženju – poručila je Cvijanovićeva.

Podsjetimo, Bećirović je rekao kako su Bosna i Hercegovina i Crna Hora ugrožene od istog velikodržavlja.

“Nemojte dozvoliti da Crnu Goru pokore protogonisti velikodržavlja. Pokažite da multietnička i antifašistička Crna Gora je u najboljem interesu i Crne Gore i cijele regije i cijele Evrope. Čuvajte antifašističku i multietniču Crnu Goru”, poručio je Bećirović.

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija