Cvitanović ponovo pred sudom: Optužen za ubistvo ratnog zločinca Marka Radića

U Kantonalnom sudu Mostar danas je suđenje Josipu Cvitanoviću (47) optuženom za ubistvo Marka Radića Make (61), osuđenog ratnog zločinca, krenulo ispočetka, jer je od glavne rasprave zbog bolovanja predsjedavajućeg Sudskog vijeća, Marina Zadrića, proteklo više od mjesec.

Pištolj pronađen u automobilu

Iako su se branilac optuženog, Semir Kajtaz koji ga zastupa po službenoj dužnosti i Sanel Pajević, tužilac Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, koji je danas mijenjao postupujaćeg tužioca, Željka Rezu usaglasili da nema potrebe ponovo čitati optužnicu, ipak, Cvitanović je kazao da ne razumije to što mu se stavlja na teret.

-Sve je rađeno protiv mog interesa. Nisam razumio, rekao je Cvitanović.

Zadrić mu je , potom, ukratko, objasnio to što mu se stavlja na teret da je 9.novembra prošle godine s pet hitaca iz automatske puške usmrtio Radića te da je osim za ubistvo optužen i za držanje oružja, jer je nakon hapšenja u njegovom automobilu pronađen pištolj, kojeg je neovlašteno posjedovao.

Ponovno izvođenje dokaza

I optužba i odbrana su se izjasnili da u cijelosti ostaju pri uvodnim riječima iznesenim ranije, odnosno, 8.jula, ali je Kajtaz zatražio da se dokazi ponovo izvode, tako da će već sutra otpočeti saslušanje svjedoka, a dogovoreni su i datumi narednih ročišta.

Cvitanović se i na samom kraju današnje glavne rasprave obratio Sudskom vijeću, u čijem su sastavu uz Zadrića, Zoran Krtalić i Erna Filipović.

-Vaša kolegica mi je zakazala suđenje 11.11. za „Liska park“. Sa ovim tempom ročišta, to je neizdrživo-rekao je Cvitanović.

Na to mu je Zadrić odgovorio kako se on nema pravo miješati u drugi predmet

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79