Da je Tito pitao roditelje ovih koji su protiv vakcina, kada je bila variola vera, pitanje je da li bi danas bili živi

Aktuelno je pitanje uvođenja mogućih sankcija za nevakcinisane u Kantonu Sarajevo, pa možda i u cijeloj Federaciji u BiH. Advokat Vlado Adamović se, u razgovru za 0 kanal, dotakao ove teme.

Imate ove za i protiv vakcina. Ispričat ću vam jednu duhovitost koju sam jutros čuo. Kaže, da je Tito pitao roditelje ovih koji se danas protive vakcinama, kada je bila variola vera, pitanje je da li bi oni danas bili živi. Vrlo poučna anegdota. Sukob individualnih i kolektivnih prava.

Kada god se u organizaciji države ili provedbi nekih prava dovedemo u tu poziciju da moramo individualna prava suočiti kolektivnim pravima, dolazi neminovno do problema. Ja sam pristalica da država, posebno demokratska, iscrpi sve demokratske mogućnosti do onog momenta kada ne počne gubiti supstancu ili masu.

Kada građani počnu umirati u tolikoj mjeri da više ne možemo pitati hoćemo li nešto ili ne, nego – to moramo, jer za mjesec dana neće biti ni onih za ni onih protiv, poručio je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79