Da li bi vi platili 6.000 KM za kvadrat stana u Sarajevu?

Cijene nekretnina vrtoglavo su porasle ove godine, a koliko su daleko otišli vlasnici pokazuje oglas za prodaju stana na Grbavici u Sarajevu gdje se za 70 kvadrata traži blizu pola miliona maraka.

Zaista, stan u ulici Grbavička izgleda sjajno, a vlasnik i arhitekta se mogu pohvaliti odlično osmišljenim interijerom.

No, u obzir treba uzeti da se radi o zgradi koja je pravljena između 1950. i 1959. godine te da se stan nalazi na posljednjem, sedmom spratu, a da cijena kvadrata uprkos tome iznosi čak 6.500 KM što je jednako ili i više od cijena novogradnje.

(FOTO) Prodaje se stan na Grbavici za 455.000 KM: Vrijedi li ovih para?

Platiti za kvadrat stana 6.000 Konvertibilnih maraka je previše, mišljenja su građani koje smo anketirali na ulicama Sarajeva i Goražda.

Većina građana ne bi mogla, ali ni željela izdvojiti 6.000 KM za kvadratni metar stana. Koliko god se trudilo Sarajevo nije Minhen ili Beč.

Mnogi su naglasili da takve cijene “nemaju veze s realnošću i da su prenaduvane”.

“Nikad ne bih platio kvadrat stana 6.000KM”

“Ne bih, to je previše”

“Naravno da ne bih, niti bih mogao niti bih želio. Nije to realno.”

“To su prepuhane cijene. Krivi su ovi što vladaju ovom zemljom, dopalo im se to da prave zgrade, da preprodavaju stanove, da uzimaju tuđi hljeb iz ruku.” – rekli su u izjavama za Avaz građani BiH.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79