Da li će Hasan Tanović biti član UO Opće bolnice u Sarajevu?

Nakon što su raspodijelili i polako popunjavaju direktorske pozicije u javnom preduzećima i ustanovama, stranke Trojke (SDP, NiP, Naša stranka) krenule su u popunjavanje ostalih upravljačkih struktura – upravnih i nadzornih odbora.

Jedna od ustanova čijem Upravnom odboru ističe mandat jeste Opća bolnica “Prim. dr. Abdulah Nakaš”.

Kako Raport saznaje jedan od kandidata jeste načelnik Općine Novo Sarajevo i doktor Hasan Tanović!

Naime, Tanović je bio uposlenik ove bolnice dok nije izabran za načelnika. Iako je imao plan da oba posla obavlja istovremeno, nije dobio saglasnost da nastavi raditi u Općoj bolnici.

Sad se Tanović pojavio kao kandidat za člana UO i to ispred Naše stranke.

Međutim, kako nam je rečeno, Tanović nije imao naklonost Vlade KS, pa je cijeli problem prebačen liderima Trojke.

Nemrin Nikšić, Elmedin Konaković i Predrag Kojović jučer su tako donijeli odluku da se povuče kandidatura Tanovića. Ipak, iz Naše stranke je jutros ponovljen zahtjev da se Tanović ipak postavi u UO Opće bolnice što je izazvalo čuđenje u Vladi KS.

Kako će se ovaj čvor raspetljati još uvijek nije jasno, međutim, kako nam je rečeno previše je protivljenja za ovo imenovanje. Iako je iz Naše stranke naglašeno da bi Tanović odustao i od naknade koju članovi UO dobivaju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79