Da li HT Mostar čeka istu sudbinu kao Aluminij?

Dodaje se kako je danas dan žalosti ”za onima koji će biti primorani spremati kofere, pozdravljati se s prijateljima, kumovima, rodbinom…”

‘Mi nismo ni svjesni koje će posljedice na društvo imati uništavanje mostarskog giganta. Zato ovo nije propast ovog poduzeća, nego propast politike koju vodimo i koja nas vodi posljednjih dva desetljeća”, navodi mostarski odbor Hrvatske republikanske stranke dodajući kako noćas u 00:04 nije ugašen Aluminij, nego Mostar.

”Ne postoji građanin Mostara koji nije bio povezan s Aluminijskim kombinatom, izravno ili neizravno, gigantom koji je bio srce i duša Mostara i Hercegovine. Današnji dan, 10.7.2019.g., ostat će upisan kao dan kada je ugašen istinski simbol Mostara, kada je prerezana naša žila kucavica. Ono sto nisu uspjeli agresori od 1990-1995, uspjeli su tzv. “Hrvati”, koji to nikada nisu bili. Nije ovo prvi, a ni posljednji gigant u Mostaru koji se gasi. SOKO, Hotel Ero, Žitopromet, Aluminijski kombinat…na redu je HT Mostar. HDZ BiH je uništio sve što vrijedi u ovom gradu, oduzeo je ovom narodu dostojanstvo. Izborni rezultati to ne pokazuju i to dovoljno govori o nama samima. Palili smo svijeće zbog Komšića, mimohodali gradom „RIP Democracy“, gdje je sada stranačka omladina i rodbina sa natpisima „RIP Hrvati u BiH“?”, navodi se u priopćenju.

Dodaje se kako je danas dan žalosti ”za onima koji će biti primorani spremati kofere, pozdravljati se s prijateljima, kumovima, rodbinom, dan žalosti za one koji objašnjavaju djeci da moraju otići”. ”Dan žalosti za one koji su sinoć do kasnih doba čekali u poduzeću nadu kako se Aluminij neće ugasiti, a onda u suzama i bijesu dočekali ni u snu neočekivano. Dočekaše kako se uistinu u Mostaru ostvaruju snovi, ali oni najgori. Dođite sada premijeru i gradonačelniče u svojim vozilima od 150.000 KM i skupim odijelima i košuljama, pa recite djelatnicima koji danas ručno popisuju imovinu u Aluminiju (što se ni u ratu nije dogodilo) kako bi se spasilo što se spasiti da i recite im kako ‘mislite da se neće Aluminij ugasiti’. Povedite i svoga šefa Dragana sa sobom, koji je jučer onako usput rekao kako je blizu na ulicu otjeranim radnicima, kako im je blizu u Bihaću, ali eto, ovo je ipak ‘zakon tržišta’. Zakon tržišta koji vrijedi za Aluminijski, ali ne vrijedi za rudnike po Bosni u što se godinama utrošilo milijarde naših novaca ili Blok 7, u većoj vrijednosti nego kompletan proračun Federacije, za kojeg su uredno digli ruku ‘bez izbornog zakona’. Povedite i ministricu Jelku Miličević i druge ministre iz Vlade Federacije, u kojoj tobože ne sudjelujemo bez izbornog zakona, a koji su uredno bili s druge strane u pregovorima za predstavnicima Aluminija. Zaboravili negdje na Bradini tko ih je izabrao i koga predstavljaju. Hvala vam dobročinitelji! Uspjeli ste u onome što nije uspjelo ni agresorima.

Aluminij je riješen, hajdemo sljedeći neka se pripremi!”, navodi mostarski ogranak HRS-a piše Bljesak.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79