Da li je Draško Stanivuković ovom izjavom najavio kandidaturu za Predsjedništvo BiH?

– Našem narodu ne treba kočijaš, nego državnik kome je stalo do interesa svog naroda, a narod će svojim masovnim dolaskom na tribine opozicije u Kozarskoj Dubici reći jasno šta misli o primitivnim izjavama i psovkama koje su upućene od strane predsjednika SNSD-a i srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika, kao i o kriminalu koji se dešava, a o kome se šuti godinama, rekao je Draško Stanivuković.

Inače, Stanivuković je ovaj komentar dao povodom jučerašnjeg događaja u Kozarskoj Dubici, kada je Milorad Dodik krajnje vulgarno vrijeđano poslanika PDP-a, Pericu Bundala.

Ova Stanivukovićeva izjava bi se mogla protumačiti i na taj način da gradonačelnik Banja Luke stidljivo najavljuje kandidaturu za člana Predsjedništva BiH, a biće interesantno vidjeti da li će Stanivuković izaći na megdan Dodiku na sljedećim izborima 2022. godine.

– Naše opredjeljenje je da stvaramo jedno demokratski zrelo društvo, u kom svako ima pravo da odlučuje kojim putem želi da se kreće, a koje narušavaju oni koji godinama svojim pritiscima i ucjenama važe za nedodirljive od strane pravde, sistema i institucija, poručio je Stanivuković.

Kada je u pitanju ujedinjenje funkcija predsjednika Republike Srpske i člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, Stanivuković konstatuje da je Dodik spreman prodati svoj narod kako bi sačuvao svoj porodični imetak.

– Čovjek koji je spreman da pogazi Član 69. Ustava Republike Srpske koji kaže da ‘Republiku Srpsku predstavlja i njeno državno jedinstvo izražava predsjednik Republike Srpske’ i zagovara ukidanje jedne od najvažnijih funkcija Republike Srpske – funkciju predsjednika, spreman je prodati i svoj narod, samo da bi očuvao svoj porodični imetak, zaključio je on.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79