Da li je državni ministar Miloš Lučić tokom odmora bio u plaćenoj posjeti Budvi?

Dokumenti koji su u posjedu Klix.ba pokazuju da je državni ministar Miloš Lučić (DNS) planirao plaćenu službenu posjetu Budvi tokom godišnjeg odmora. U razgovoru nam je poručio da je “ispravio” rješenje o godišnjem odmoru.

U rješenju o godišnjem odmoru iz 20. aprila ove godine je istaknuto da Lučić ima pravo na 30 dana odmora. Navedeno je da će dio odmora iskoristiti od 19. do 30. jula.

“Imenovani će godišnji odmor koristiti u periodu od 19. jula 2021. godine (10 radnih dana), s tim da se treba javiti na posao 2. augusta 2021. godine, a drugi dio najkasnije do 30. juna 2022. godine”, sadržano je u rješenju.

Rješenje o korištenju godišnjeg odmora (Foto: Klix.ba)
Rješenje o korištenju godišnjeg odmora (Foto: Klix.ba)

Potom je 15. jula donesena odluka o upućivanju Lučića na službeno putovanje u Budvu.

“Upućuje se na službeno putovanje u Budvu radi radnog sastanka s ambasadorom Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori, kao i sastanka s gradonačelnikom Budve od 16. do 23. jula 2021.”, istaknuto je u odluci.

Kao troškovi službene posjete navedeni su troškovi dnevnice, prijevoza i ostali troškovi. Osim toga, propisana je i dnevnica za službeno putovanje u Srbiju u iznosu od 102 KM, kao i korištenje službenog automobila.

Odluka o službenom putovanju (Foto: Klix.ba)
Odluka o službenom putovanju (Foto: Klix.ba)

Ministra Lučića smo pitali da li je tokom godišnjeg odmora bio na plaćenom službenom putovanju u Crnoj Gori.

“Ja sam to rješenje donio u aprilu i ispravio sam ga. Znate da se unaprijed planiraju godišnji odmori. Sve se koristi da se nešto spotiče. Zašto ne objavite šta radim, kuda idem? Bio sam u Budvi, bio sam s gradonačelnikom, bio sam s ambasadorom. Stvarno ne znam šta više ljudi hoće od mene”, rekao je.

Kako je kazao, uvijek je na terenu i nikada ne daje političke izjave. Smatra da je neopravdano uvijek on u fokusu javnosti.

“Svaki dan je Miloš u žiži – da li je nešto potrošio od reprezentacije koju izmišljaju, da li sam išao i da li sam bio na godišnjem odmoru. Jutros sam kazao da to rješenje stave van snage”, izjavio je Lučić.

Također smo ga pitali da li to znači da je ipak prolongirao godišnji odmor.

“Nisam ni znao da sam to tada pisao. Jutros sam pisao da će biti nekad u augustu”, ponovio je.

Podsjećamo, ovo nije prvi put da se pojavljuju navodi o tome da je ministar Lučić zloupotrebljavao funkciju, ali je on to uvijek demantovao. Nakon što je DNS postao opozicija državnoj vlasti i vladajućima u Republici Srpskoj, SNSD je najavio da će inicirati njegovu smjenu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79