Da li je normalno da parlamentarci imaju veću plaću od glavnog državnog tužitelja?

Na današnjem saslušanju glavne državne tužiteljice Gordane Tadić pred Istražnom komisijom Parlamenta BiH posebna rasprava se vodila na relaciji Dragan Mektić – Gordana Tadić, prenosi Klix.ba.

Prije samog saslušanja Tadić je tražila da na sjednici ne učestvuje član komisije Dragan Mektić, uz obrazloženje da se protiv njega vodi krivični postupak.

Ipak, Mektić je ostao na sjednici, ali je Tadić odbila odgovarati na njegova pitanja. Ipak, to ga nije spriječilo da iznese određene komentare na račun rada Tužilaštva BiH.

Komentirao je iskaz tužiteljice u kojem konstatuje da političari u državnom parlamentu imaju čak veće plaće od tužilaca ili sudija.

“Kažete imamo veće plaće od vas. Pa normalno da imamo veće plaće. Mi smo najviši organ vlasti ove države. Nas je narod ovdje birao, vi niste”, kazao je između ostalog Mektić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79