Da li je “Osmorka” razgovarala sa Dodikovim SNSD-om: Arnaut tvrdi jedno, Nikšić drugo

Državni zastupnik iz Naše stranke Damir Arnaut oglasio se povodom izjave članice SNSD-a Snježane Novaković Bursać koja je komentarišući mogućnost formiranja vlasti sa strankama “Osmorke” navela je kako je dobro da sada nisu “dočekani sa uvjetima”, kako je bilo u prošlom mandatu kada su SDA i DF pred SNSD postavljali “nemoguće uvjete koji su protive zakonu”.

– Iz “Osmorke” se čulo da su spremni poštovati političku realnost – rekla je tom prilikom Novaković Bursać.

Arnaut je na svom Twitter nalogu oštro reagovao na ove tvrdnje članice SNSD-a te istakao:

– Mogu potvrditi da s “Osmorkom” nisu pričali. Možda s nekim ko se lažno predstavlja ispred “Osmorke”? Tu Naša Stranka sigurno nije bila. Znam jer sam ja zvanični pregovarač i za BiH i FBiH.

Arnaut dodaje kako sa SNSD-om ne bi pregovarao te da za sve sa kojima pregovara ima uvjete.

No, interesantno je kako se prije nekoliko dana, tačnije 29. novembra, nakon što je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik održao press konferenciju u Administrativnom centru Vlade RS-a, ekipa TVSA izvjestila da je na izlazu zatekla i predsjednika i potpredsjednika Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine Nermina Nikšića i Vojina Mijatovića.

Također, da se razgovor obavio potvrdio je i predsjednik SDP-a tokom jednog televizijskog gostovanja kada je na pitanje voditeljice “pretpostavljam da ste razgovarali s Dodikom” odgovorio:

– Razgovarali jesmo. Vi znate da ja nisam čovjek koji prepričava ono što se razgovara u četiri oka. Ono što mogu reći, što je izvijesno jeste da je i on spreman da radimo, da pričamo, da sarađujemo – rekao je, između ostalog, Nikšić piše Faktor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79