Da li je ovo umjetničko djelo, ili vulgarnost?

Fotoreporteri odradili su svoj posao, a mediji nisu mogli da neprimijete ovaj detalj, pa su se rasplamsale i reakcije u javnosti, a naručito na društvenim mrežama.

Burne, ali i vrlo oprečne reakcije izazvalo je najnovije pojavljivanje ekscentrične bh. fitnes trenerica Lejla Šebić na Sarajevo Film Festivalu. Ona je bosanskim ćilimom ispred Narodnog pozorišta, došavši na premijeru bugarskog filma “Mačka u zidu”, prodefilovala u providnoj haljini ispod koje su sijevale tange.

Fotoreporteri odradili su svoj posao, a mediji nisu mogli da neprimijete ovaj detalj, pa su se rasplamsale i reakcije u javnosti, a naručito na društvenim mrežama.

Iako su mnogi navikli na provokativna izdanja zgodne trenerice u javnosti, ovaj stajling ipak ih je zatekao… Tim povodom, Lejla Šebić reagirala je na svom Instagram profilu i podijelila fotografiju s bosanskog ćilima, te uz to održala i počunu lekciju novinarima.

View this post on Instagram

Nakon što se podigla medijska prašina oko mog pojavljivanja na crvenom tepihu u prozirnoj haljini, pitanje koje svi postavljaju je čiju kreaciju nosim? Ko je dizajnirao ovu orginalnu haljinu? Prozirnu haljinu je kreirala mlada bh dizajnerka @lejlatuzlic koja je za kratko vrijeme postala cijenjeno i poznato ime na bh. modnoj sceni. Ova čarobna haljina samo je jedna u nizu iz njene predivne prve kolekcije "Desire" glamuroznih haljina. Odvažna u svojoj kreaciji, drugačija i orginalna kreira haljine koje su san svake žene. ❤️ Ova haljina je bila moj san i kad sam je vidjela u kolekciji Lejle Tuzlić, imala sam samo jednu želju da nosim na crvenom tepihu u Sarajevu ❤️ #sff #sff2019 #sarajevofilmfestival #sarajevo #lejlatuzlicdress #lejlatuzlic #dresses #fashion #staybeautiful

A post shared by Lejla Sebic (@lejlasebic) on

– Za novinare koji su napisali da su ovo tange, malo edukacije: ovo je model bikinija. U takvom bikini modelima se djevojke takmiče u fitnessu/bodybuildingu, a pobjednica Svjetskog prvenstva Miss bikini Amerike 2014. može da ga nosi s ponosom i na crvenom tepihu. Osim toga, u svečanim haljinama se bez problema često razotkrivaju mišići ramena, leđa, ruku, nogu, zašto ne i mišić gluteus ako je lijepo izvajan, onda je to umjetničko djelo, a ne vulgarnost – napisala je u svom pojašnjenju bh. fitnes trenica.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79