Da li je u TK važnija vlast i korupcija ili vlast i borba protiv korupcije?

Kantonalno vijeće Stranke za Bosnu i Hercegovinu pozdravlja zadnje poteze SAD-a koje, po prvi put direktno imenuju osobe koje su prijetnja demokratskom razvoju države i društva. Posebno je indikativno objavljivanje tri imena, koja se direktno dovode u vezu sa najtežim oblicima korupcije. Dva su predsjednici političkih stranaka, a jedan bivši prvi čovjek pravosudnog sistema u Bosni i Hercegovini.

˝Javnosti u Tuzlanskom kantonu je poznato koliki utjecaj na rad Vlade TK ima PDA, čiji je predsjednik na listi sankcionisanih, a koji je na nivou Tuzlanskog kantona u vlasti sa koalicionim partnerima: SDP-om, NS-om i SBB-om. Stoga se postavlja opravdano pitanje pred stranke skupštinske većine, ali i pred Vladu Tuzlanskog kantona, koja se naziva antikoruptivnom, ima li smisla dalje zajedničko djelovanje sa strankom čiji je predsjednik pod sankcijama SAD-a i može li takva vlada raditi u interesu građana Tuzlanskog kantona˝, saopštili su iz ove stranke.

Pozivali su političke stranke koje čine skupštinsku većinu i Vladu Tuzlanskog kantona da se javno odrede prema najnovijim dešavanjima i pokažu da li je važnija vlast i korupcija ili vlast i borba protiv korupcije. Kantonalno vijeće Stranke za Bosnu i Hercegovinu poziva sve političke stranke na nivou Tuzlanskog kantona da rade za dobrobit građana Tuzlanskog kantona, a jedan od prioriteta je svakako borba protiv korupcije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79