Da li se studenti s pravom žale? Pogledajte kako izgleda Studentski dom na Bjelavama

Jutros je N1 nakon protesta članova Udruženja studenata “Studentskog centra” ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo, obišao Studentski dom Bjelave.

U pitanju je paviljon sa najnižom kategorijom soba. Studenti su se jutros žalili na izrazito lošu situaciju u studentskim domovima i nebrige vlasti koja već dugi niz godina nije u stanju riješiti probleme ove populacije.

Kako je kazao predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu Faruk Dević, studenti su se danas okupili ispred Vlade KS na “protestu upozorenja” jer situacija u studentskim domovima nikada nije bila lošija, a zbog neisplaćivanja novca dobavljačima studenti bi uskoro mogli bi ostati i bez struje i hrane.

On je poručio da studenti traže da se vlada više počne brinuti o njihovim potrebama.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Studentima i medijima obratio se premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, koji je naglasio da rješenje studentskih problema nije lako jer su se gomilali 20 godina i da je većina zahtjeva studenata je opravdana. Kako je kazao, njihovi problemi su proizvod višegodišnjeg nemara.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79