Da li ste znali da vaš automobil otkriva kakva ste osoba?

Još od 1886. godine i pojave prvog automobila kojeg je patentirao Karl Benc, četvorotočkaši su postali nezaobilazan dio naše svakodnevnice.

Sa tehnološkim napretkom simultano se razvijala i auto-industrija, pa smo tako od Bencovog modela sa tri drvena točka i pogonom na plin došli do gotovo nepregledno širokog spektra vozila.

Automobili su od pukog sredstva za prevoz vremenom postali mnogo više, naročito kod onih istitinskih zaljubljenika u četvorotočkaše i njihovu riku (ili šum, ako ste eko-friemdly). Toliko da su čak razvijene i kompleksne psihološke studije koje tijesno povezuju karakter osobe u odnosu na automobil koji vozi.

Povučeni, vatreni, plahoviti, ozbiljni, djetinjasti, pouzdani… Vjerovali ili ne, sve ove i mnoge druge osobine ličnosti mogu se povezati i sa automobilom koji posjedujete, pokazuju istraživanja rađena od SAD do Kine.

Ako za trenutak zanemarimo surovu realnost: da automobil koji kupujemo najprije zavisi od stanja na bankovnom računu, onda tip, model i boja četvorotočkaša koji vozimo ili preferiramo otkrivaju krajnje zanimljive karakteristike naše ličnosti.

Primjera radi, automobile bijele boje (najrasprostranjenije na svijetu) voze ljudi kojima je teško udovoljiti. Direktni su, skloni kritikama, a nerijetko i previše zahtjevni prema sebi i drugima. Opsesivni po pitanju čistoće, ali isto tako željni da ostave utisak mlade, svježe i moderne ličnosti, pokazuju psihološka istraživanja.

Ukoliko ste muškarac, a vozite jak, sportski automobil, to pripadnicama ljepšeg pola ukazuje da ste, vjerovali ili ne, nepouzdani. Bar kako tvrde psiholozi, dame kudikamo više vjeruju muškarcima koji voze klasične, porodične limuzine.

Ako vam je za utjehu, to što vozite ‘aždaju’ koja ‘jede asfalt’ takođe ukazuje i da ste veliki hedonista, te da i te kako umijete da uživate u životu. S druge strane, ako ste vlasnik sivog automobila, psiholozi kažu da ste osoba kojoj nedostaje mašte i kreativnosti, ali da ste praktični i sa ‘obje noge na zemlji’.

Ako pogledamo vozače električnih automobila, oni ostavljaju utisak izuzetno savjesnih, štedljivih i inteligentnih ljudi. Ukoliko je vaš izbor automobil na struju, a uz to još i zelene boje, gotovo nepogrješivo ste smirena osoba koja voli prirodu, planetu i boravak na otvorenom. Nasuprot smirenosti i skromnosti zelene, uočljive boje poput crvene i žarko narandžaste povezuju se s mladim ljudima sportskog duha i žustrim vozačima.

Ako ste osoba koja voli adrenalin, a uz to ste pomalo i djetinjasti u duši, vjerovatno ćete odabrati automobil jarke boje i velike snage. Vragolasti momenat iščezava sa crnom, bojom luksuza, elegancije i ozbiljnosti. Crna boja odaje osjećaj moći i važnosti, zbog čega su recimo sva diplomatska vozila upravo u ovoj boji.

Ipak, na kraju, sve ovo nije uklesano u kamenu. Možda negdje baš postoji diplomata djetinjastog duha koji vozi crveni električni automobil. Ali baš teško, piše Blic. Ono što je mnogo vjerovatnije je to da, kakav god automobil vozili, sigurno niste ravnodušni prema njemu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79