Da li će ubica Kenina Lukača pobjeći kao Adel Kabaš?

Pripadnici sarajevske policije u saradnji s kolegama iz drugih agencija i dalje tragaju za ubicom i pomagačima pri likvidaciji Kenina Lukača koja se dogodila u četvrtak oko 16:50 sati u naselju Pofalići.

Iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo jutros su za Klix.ba rekli da potraga i dalje traje i da nema novih informacija.

Kao što je već poznato, ova likvidacija je povezana za ubistvom Mehmeda Ramića na Pofalićima koje se dogodilo prošlog mjeseca, a nakon kojeg je osumnjičeni ubica Adel Kabaš uspio pobjeći policiji te se krije, vjerovatno, van granica BiH. Adel Kabaš se nekada prezivao Murtović, ali je nakon vjenčanja uzeo prezime svoje supruge.

Prema zvaničnim informacijama pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo nisu uhapsili niti jednu osobu koja se dovodi u vezu s ubistvom Kenina Lukača, inače najboljeg prijatelja likvidiranog Mehmeda Ramića.

Zbog ubistva Ramića policija je uhapsila Amela Jašarevića, zvanog Šaja, Edvina Imamovića i Igora Zuku.

Nakon ovog ubistva u dvije policijske akcije pronađena je laboratorija za proizvodnju marihuane i uhapšen je Emir Kabaš, inače zet Adela Kabaša.

Na drugoj lokaciji u stanu uhapšenog Amela Jašarevića je pronađena velika količina droge spid i marihuane, puške, pištolji, bombe, policijska uniforma, blinkeri…

Prema nezvaničnim informacijama razlog za sukob dvije grupe je trgovina narkoticima.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79