Da nije bilo Pere Gudelja, mladi košarkaši ne bi bili prvaci Evrope!

Vijest da je poznati privrednik i osnivač kompanije FIS Pero Gudelj danas preminuo, rastužila je mnoge jer je bio poznat kao veliki humanitarac koji je svesrdno pomogao i bosanskohercegovačkim sportistima i bh. sportu.

Pamti se da je firma Pere Gudelja uplatila kotizaciju zlatnim bh. košarkaškim kadetima koji su 2015. godine postali prvaci Evrope na Eurobasketu u Litvaniji.

Nakon što su mladi košarkaši BiH u četvrtfinalnom meču savladali selekciju Njemačke, FIBA je zaprijetila našoj selekciji izbacivanjem s takmičenja ukoliko Košarkaški savez BiH ne uplati kotizaciju od 10.000 eura za nastup na takmičenju.

U pomoć Savezu tada je uskočio Pero Gudelj koji je pokazao sluh za sport i košarku, a ostalo je već historija. Zmajići su otišli do samog kraja gdje su slavili u finalu protiv selekcije Litvanije rezultatom 85:83.

Doček pred Vječnom vatrom bio je spektakularan. Više od 50.000 ljudi slavilo je historijski uspjeh s Musom, Čamparom, Sikirašom i ostalim zlatnim reprezentaticima, a sve to ne bi bilo moguće bez Pere Gudelja koji će ostati upamćen i kao veliki prijatelj bh. sporta.

Podsjetimo, poznati privrednik i osnivač kompanije FIS preminuo je danas u bolnici u Zagrebu nakon što se posljednjih mjeseci liječio u našoj zemlji i Austriji, piše Klix.ba.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79