Da pravosuđe radi Čović i Dodik bi se družili u nekoj kazneno-popravnoj instituciji

Da pravosuđe radi Čović i Dodik bi se družili u nekoj kazneno-popravnoj instituciji


Predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić prokomentarisao je jučerašnju sjednicu NSRS-a te izjave Dragana Čovića i Milorada Dodika. Potonji je, između ostalog, rekao kako u RS-u plate nisu nikada bile veće i da narod dobro živi.

– Koji narod, pitam ga. „Narod“ okupljen oko porodice dotičnog i SNSD – a? Ako misli na taj narod, onda je u pravu. A narod u RS – u, kao i u FBiH, živi na rubu egzistencije, akrobacijski razvlačeći plate ili penzije od prvog do prvog, napisao je Hadžikadić na svom Facebook profilu.

Osvrnuvši se na Čovićev govor, odnosno dio u kojem tvrdi da u BiH ne funkcioniše ni zakonodavna ni izvršna ni sudska vlast, Hadžikadić je rekao da pravosuđe radi Čović i Dodik bi se, umjesto u NSRS-u, družili u nekoj kazneno-popravnoj instituciji.

– Međutim, u „zatvor“ getoiziranog oblika, stavili su oni hrvatski i srpski narod, kojemu su uništili pluralizam i slobodu mišljenja, do tih razmjera, da gospodin Bosanac, bez problema, kaže kako “narod nikada bolje nije živio“. Dok Čović, bez ikakvog otpora unutar hrvatskog političkog i društvenog bića, kaže: „Čuvajte Republiku Srpsku“, ne pitajući se gdje je nestalo 160000 Hrvata iz Republike Srpske.

Na kraju je dodao kako obojica imaju koalicionog partnera u Sarajevu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija