Da Sarajevo bude Dubai ili da Sarajevo bude Sarajevo?

Lider SBB-a Fahrudin Radončić obratio se javnosti, rekavši da su ponudili dosta novih imena, točnije jednu novu generaciju političara, piše N1. ”Ja sam siguran da ćemo participirati u promjeni političke scene i nama je osim državnog i federalnog nivoa najvažnija bitka da od Sarajeva dobijemo prijestolnicu da dobijemo jedan novi Dubai”, istaknuo je Radončić. –

Kandidat za Parlament BiH ispred Saveza za bolju budućnost BiH (SBB BiH) Anis Krivić oglasio se na svom Facebook profilu.

Njegov status prenosimo u cijelosti.

– Sarajevo će biti Dubai, propali budžetski krpelj to neće zaustaviti.

Najveća kočnica da Sarajevo bude moćna, važna i urbanističko-vizuelna prijestolnica BiH je birokratska svijest stranačkih i budžetskih uhljupa. I što je najgore, ta ideja nervira neuspješne ljude i bolesne karijeriste.

Fahrudin Radončić: “Dajte mi Kanton Sarajevo! Za 4 godine ovo će biti mali Dubai!”

Ma kakav Dubai, neka Sarajevo bude SARAJEVO! Oni koji hoće Dubai u BiH, ima bosanskih ledina i hercegovačkog kamena! Jedan predizborni slogan izazvao je posebne reakcije… Želja ima različitih, a kakav grad zaista žele građani Sarajeva, pokazat će 2. oktobar!

 

 

 

Među brojnim plakatima koji su ovih dana “okupirali” Sarajevo, između ostalih izdvaja se jedna znakovita predizborna poruka: Da Sarajevo bude Dubai!

Neki će se složiti, neki sigurno ne. Kojih je više, pokazat će 2. oktobar… A do tada prenosimo dva komentara, kao odgovore na ovaj predizborni slogan.

Jasmin Duraković, direktor JU BKC Sarajevo i kandidat SDP-a za Parlamentarnu skupštinu BiH na predstojećim izborima, objavio je post na svom Facebook profilu u kome piše:

– Vakat je da i ja zavrtim jednu predizbornu.
DA SARAJEVO NE BUDE DUBAI!

Dok sam se jutros vozio taksijem prema centru, gledam plakate jedne političke stranke koja poručuje građanima – Da Sarajevo bude Dubai.
Uz svo poštovanje prema kandidatima ove stranke, od koji su neki i moji prijatelji, treba im se reći – neće to proći.

Sarajevo treba da bude ono što to i po čitavoj svojoj historiji jeste – lijepi evropski grad sa svojom prebogatom prošlošću, kulturom i brdima punim šume oko sebe.

Grad po mjeri običnog čovjeka ili putnika namjernika/turiste, bez obzira koliko mu bio dubok džep.

Grad koji će čuvati svoju arhitekturu, čak i onda kada je nesavršena, i koji neće dovoliti da bogataški novac, često sumnjivog porijekla, ubija i destruira njegov izgled i dušu. I gdje se neće graditi, kao što se gradilo po Ilidži posljednjih deset godina – kako kome padne na pamet, a ponajviše sa novcem upravo iz gradova poput Dubaija.

Sarajevo treba da ostane evropski Jerusalem sa svojim multikulturalnim i olimpijskim srcem.
I da ne budem netolerantan – oni koji hoće da Dubai imaju u BiH, neka ga prave. Ima dovoljno neiskorištenih bosanskih ledina ili hercegovačkog kamena.

Oni koji imaju takve vizije, neka Dubai tamo prave.

Zato ćemo Sarajevo praviti i razvijati po mjeri nas samih.

Ponavljam, grad po mjeri svih nas. Nisu ovdje svi bogataši profila ljubitelja Dubaija, niti će ikada biti. Kao što nisu ni hiljade njih iz okolnog arapskog svijeta i za čiju bijedu i patnje su krivi ponajviše oni i iz ovoga grada.

DA SARAJEVO BUDE SARAJEVO!
To je moja i, vjerujem, želja većine građana koji ovdje žive – poručuje na kraju posta Jasmin Duraković.

Damir Nikšić: Ma kakav Dubai! Već da Sarajevo bude SARAJEVO!!!

Na ovu temu prije nekoliko dana komentar je imao i poznati bh. umjetnik Damir Nikšić, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i od nedavno novi član Naše stranke.

Tokom koncerta “Sarajevo ljubavi moja”, u izvedbi solista i hora Opere Narodnog pozorišta Sarajevo (NPS) uz pratnju Sarajevske filharmonije i benda Muzičke produkcije BHRT-a, kojim je 6. septembra otvorena nova umjetnička sezona 2022./2023. ove pozorišne kuće, Nikšić je snimio kratki video komentar, uz poruku: Ma kakav Dubai! Već da Sarajevo bude SARAJEVO!!!

Pogledajte…

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79